What the FAQ

 

Wie kan zich aanmelden voor Nieuwe Bazen?

Iedereen tussen de 18 en 27 jaar met interesse in sociaal ondernemen en die iets wil betekenen voor leeftijdsgenoten in zijn/haar stad.

Hoe lang duurt Nieuwe Bazen?

6 Maanden.

Kost het geld om deel te nemen?

Nee. Deelname aan Nieuwe Bazen is gratis. Alleen een motivatie en inspanning is vereist.

Hoe ziet de aanmeldprocedure er uit?

Je vult het aanmeldformulier in. Wij maken een eerste selectie. Daarna is er een bijeenkomst waarin je in een groep van 25 kandidaten getest wordt op communicatievaardigheden en samenwerking. Ook testen we je motivatie in een persoonlijk gesprek. Na deze dag hoor je of je erbij zit. 

Krijg ik een vergoeding voor deelname aan Nieuwe Bazen?

Ja. Per maand ontvang je een vrijwilligersvergoeding van €140, als je aan de verplichte 16 uur inzet per week hebt voldaan.

Krijg ik na afloop van Nieuwe Bazen een certificaat/diploma?

Ja. Na afronding van Nieuwe Bazen ontvang je van Stichting VanHarte een bewijs van deelname, als je aan de verplichte 16 uur inzet per week hebt voldaan.

Krijg ik een individueel coachingtraject?

Ja. Je krijgt een op maat gemaakt individueel coaching traject, verzorgd door Menea.

Hoeveel tijd kost het per week?

Gemiddeld 16 uur. Daarvan staat 8 uur vast en is 8 uur flexibel en in overleg met je mede trainees in te vullen.

Hoeveel dagen per week moet ik aanwezig zijn?

In de eerste fase (drie maanden) één vaste dag per week voor de training en de groepsopdrachten. Kijk bij jouw stad om te zien welke dag dit is. Daarnaast staat er nog 8 uur voor het uitvoeren van de groepsopdrachten. Deze uren zijn flexibel en in overleg met de medetrainees in te vullen.

In de tweede fase van Nieuwe Bazen heb je minder trainingen en ben je meer bezig met het draaien van je eigen plek met twee avonden per week.

Is er een vaste dag per week?

Ja. De trainingen en groepsopdrachten worden op één vaste dag per week gepland. Kijk op de pagina van jouw stad om welke dag het gaat. De overige uren zijn in overleg met de mede trainees over de week te verdelen. De dagen waarop de openingsavonden plaats vinden zijn door de Nieuwe Bazen zelf in te plannen.

Moet ik alle avonden aanwezig zijn?

Nee. In overleg met je mede trainees kan de aanwezigheid tijdens de avonden worden verdeeld.

Wat voor achtergrond moet ik hebben om deel te nemen aan Nieuwe Bazen?

Iedereen met interesse in sociaal ondernemen en die zich in wil zetten voor leeftijdsgenoten in  de eigen stad, kan zich aanmelden.

Kan ik mij aanmelden voor Nieuwe Bazen als ik nog studeer?

Ja dit is zeker mogelijk, als je maar 16 uur per week beschikbaar bent en kan deelnemen aan de verplichte trainingen.

Is er een bepaald opleidingsniveau vereist?

Nee. Wij streven naar een zo divers mogelijke groep trainees en geloven dat ieder individu talenten heeft die belangrijk zijn om samen een inspirerende plek voor leeftijdgenoten op te zetten. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

Wat doet de individuele coach?

De individuele coach begeleidt jou in individuele gesprekken op het pad naar sociaal ondernemerschap en alle persoonlijke ontwikkelvraagstukken die daar bij komen kijken.

Wat doet de teamcoach?

De teamcoach is het eerste aanspreekpunt en helpt jou de geleerde lessen in praktijk te brengen. De teamcoach is ook aanwezig tijdens de eerste avonden.

Krijg ik een reiskostenvergoeding?

Gedeeltelijk. Voor het wekelijkse ‘woon-werk-verkeer’ is geen reiskostenvergoeding beschikbaar. Voor de reis naar en van de locatie waar de groepstest plaats vindt en voor goedgekeurde reizen naar bijvoorbeeld partners is wel een reiskostenvergoeding beschikbaar. Hiervoor geldt het tarief van €0,19 per kilometer of een treinkaartje 2de klasse met 40% korting, met bijgevoegd kilometeroverzicht of reisoverzicht.

Is er een opzegtermijn?

Ja. De opzegtermijn is één maand, voor de overdracht van jouw werk en taken naar de rest van de groep. 

Ben ik tijdens deelname aan het traineeship verzekerd?

Ja. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden voor Nieuwe Bazen val je onder de WA-verzekering van Stichting VanHarte.