Over ons

 

Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte. Het is ontwikkeld in het kader van de landelijke pilot maatschappelijke diensttijd die vanuit de  overheid is gestart.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen van Nieuwe Bazen? Volg ons op Instagram en Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwe Bazen werkt vanuit de volgende principes: 

  • Samen sta je sterker dan alleen.

  • Door samenwerking kom je verder.

  • Talenten zijn er om ontwikkeld te worden.


Partners

We willen onze trainees het best mogelijke traineeship sociaal ondernemerschap bieden. Daarom zijn wij trots op onze samenwerking met de volgende partners: 

Menea
Persoonlijke begeleiding

Menea ontwikkelt mens en organisatie. Het is een professioneel bureau met een groot netwerk. Voor Nieuwe Bazen verzorgt Menea individuele coaching op maat. Hierbij vormt de wens om je te ontwikkelen tot sociaal ondernemer het startpunt om persoonlijke vraagstukken te behandelen. Menea houdt de individuele gesprekken en zorgt voor enkele groepstrainingen.

Meer informatie vind je op menea.nl.

 
Menea.png
 
 

Starters4Communities
Trainers sociaal ondernemen

Starters4Communities heeft voor Nieuwe Bazen een op maat gemaakt trainingsprogramma ontworpen, bestaande uit trainingen die nodig zijn bij de ontwikkeling tot sociaal ondernemer en het kunnen opzetten van een eigen plek. 

Meer informatie vind je op starters4communities.nl.

 
Starters4.png
 
 

Resto VanHarte
Lokale ervaring, ontmoeten en meedoen

Resto VanHarte is een levendig buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners door heel Nederland. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. 

Voor Nieuwe Bazen zal per stad een lokale Resto VanHarte manager de functie van teamcoach vervullen. Zij weten als geen ander hoe je ondernemerschapsvaardigheden koppelt aan een sociaal belang, en hoe de opgedane kennis kan worden toegepast in de praktijk.

Meer informatie vind je op restovanharte.nl.

 
Resto.jpg
 
 

ZonMW
Financiering en onderzoek

ZonMw bevordert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Voor Nieuwe Bazen hebben zij geld beschikbaar gesteld om het traineeship mogelijk te maken. ZonMw is daarnaast ook onderzoekspartner en is geïnteresseerd of Nieuwe Bazen een goede manier is om jongvolwassenen kansen te laten creëren voor zichzelf en anderen.

 
ZonMW.png